نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی گفت:
دانشگاه صنعتی سهند از جمله دانشگاههای برتر فنی و مهندسی کشور است که ظرفیتهای پژوهشی خوبی در حوزهی معادن و نفت و گاز دارد.
دکتر یوسف داودی در دیدار هیأت رئیسه دانشگاه صنعتی سهندکه روز شنبه 28 خردادماه1401 در سالن اجتماعات شهید رجایی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجان شرقی و سراب در حوزهی معادن و نفت و گاز از ذخایر ارزشمندی بهرهمند هستند و دانشگاه صنعتی سهند نیز در این زمینه ظرفیت بالایی دارد و باید از کمکهای علمی و تحقیقاتی آنها استفاده کرد.
وی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی، ذیل کمیسیون صمت، کمیته معدن وجود دارد که در آن کمیته، در حوزهی معادن استان فعالیتهای مناسبی انجام گرفته است.
وی افزود: ذخیره معادن آلومینیوم، مس و طلای آذربایجان ارزشمند است و دانشگاه صنعتی سهند نیز باید بر روی این معادن بیشتر متمرکز و فعال باشد.
دکتر داودی خاطرنشان کرد: در شهرستان سراب، ذخایر مس و نفلین سینیت عظیمی وجود دارد که وضعیت بسیار مناسبی دارند و آماده همکاری در این حوزه هستیم تا پهنهی اکتشاف شده، گستردهتر شود.
وی گفت: کارخانهی نفلین سینیت در شهرستان سراب در حال احداث است که شاید بزرگترین کارخانه نفلین سینیت کشور باشد.
وی در ادامه بیان کرد: ما به دنبال تاسیس آموزشکده فنی و مهندسی سراب هستیم که اگر موافقت شود میتوان رشتههای مرتبط با معادن و سایر رشتههای مورد نیاز شهرستان را در این آموزشکده راهاندازی کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید صنایع بزرگ از دانشگاهها حمایت کنند و طبق قانون مصوب کشور، چند درصد از سود خالص آن صنعت میبايست به حوزه مربوطه و یا دانشگاههای ذیربط اختصاص یابد.
وی همچنین متذکر شد: مشکل دیگر شهرستان سراب، تصفیه خانه فاضلاب این شهر است که طبق آخرین بررسیها، مشکلات عدیدهای در این بخش وجود دارد؛ لذا دانشگاه صنعتی سهند میتواند با ارزیابی فنی و مالی و ارائه راهکارهای مناسب، در این بخش نیز کمک و یاری رسان باشد.
وی تاکید کرد: در مجلس شورای اسلامی فراکسیون انرژیهای نو و تجدید پذیر تشکیل شده است که دانشگاه صنعتی سهند بدلیل پتانسیلهای بالایی که در این بخش نیز دارد، میتواند با ارائه راهکارهای مناسب و برگزاری جلسات منظم با مقامات مسئول، کمک خوبی در جهت تولید این انرژیها باشد.
"دانشگاه صنعتی سهند آماده هرگونه همکاری علمی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است".
رئیس دانشگاه صنعتی سهند نیز در این دیدار گفت:
دانشگاه صنعتی سهند یک دانشگاه جوان، انقلابی و پویا است و شهرستان سراب هم در حوزهی نفت و گاز و معادن ظرفیت خوبی دارد که در این راستا، پتانسیلهای دانشگاه صنعتی سهند میتواند در اختیار این معادن و مردم شریف شهرستان سراب قرار گیرد.
دکتر اسماعیل فاتحی فر خاطر نشان کرد: تیمهای پژوهشی و متخصصان خوبی در استانهای مختلف کشور علی الخصوص استان آذربایجان شرقی وجود دارد اما از این متخصصان، زیاد در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی استفاده نمیشود که این مسئله معضل بزرگی است و باید مجلس محترم با دانشگاهها و متخصصان شهرستانها نیز مکاتبه و رایزنی کند.
وی در پایان یادآور شد: بعضی از دانشکدههای دانشگاه صنعتی سهند در سطح جهانی رتبهی زیر ۲۰۰ را به خود اختصاص دادهاند و این دانشگاه بهعنوان بازوی علمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی آماده هرگونه همکاری می باشد.
رئیس محترم دانشگاه صنعتی سهند در پایان، به مسئله مهم استفاده از سوخت مازوت تصفیه نشده در نیروگاهها و معضلات آن بر محیط زیست و حیات موجودات زنده اشاره کرد.
وی تاکید کرد: این دانشگاه با توجه به پتانسیلهای بالقوه زیادی که در این بخش بدست آورده است آماده راه اندازی واحد حذف گوگرد از مازوت با حمایت نمایندگان محترم مجلس و مسئولین امر را دارد.