آگهی دفاع از رساله دکتری

آگهی دفاع از رساله دکتری

دانشکده مهندسی مکانیک

جلسه دفاع از رساله دکتری

تحلیل تجربی و عددی پارامترهای مؤثر بر رفتار مکانیکی فوم آلومینیومی سلول بسته در بارگذاری‌های فشار شبه استاتیکی و ضربه سرعت پایین

Experimental and numerical analysis of parameters affecting the mechanical behavior of closed cell aluminum foam under quasi-static pressure loading and low speed impact

دانشجو:

بهزاد تیموری

استاد راهنما:

آقای دکتر مجتبی یزدانی

استاد مشاور:

آقای دکتر توحید سعید

در این تحقیق سعی شد تا با مطالعه پارامترهای تأثیرگذار بر روی فوم‌های سلول بسته که نسبت به فوم‌های سلول باز در زمینه جذب انرژی تا 20% عملکرد بهتری دارند، بتوان فوم‌هایی با قابلیت پیش‌بینی تولید نمود. به همین دلیل به بررسی رفتار فوم آلومینیومی در دو حالت فشار شبه‌استاتیکی و ضربه سرعت پایین پرداخته شد. در هر دو حالت به مطالعه اثرات قطر منافذ فوم، فاصله منافذ در دو راستای افقی و عمودی و نوع چیدمان حفره‌ها بر توانایی جذب انرژی فوم آلومینیوم سلول بسته بررسی گردید. آرایش بهینه منافذ برای جذب انرژی در حالت فشار شبه‌استاتیکی آلومینیوم 6063 با ساختار مکعبی ساده در جذب انرژی کارآمدترین بود، در حالی که آلومینیوم 356 با ساختار مکعبی ساده کمترین کارایی را داشت. با افزایش نرخ بارگذاری، اثر پارامتر فاصله در راستای محور افقی (x) از فاصله در راستای عمودی (y) در هر دو سازه بیشتر شد. در حالت ضربه سرعت پایین نیز آلومینیوم 6063 عملکرد بهتری نسبت به آلومینیوم 356 داشت. در بین ساختارهای مورد بررسی نیز ساختار مکعبی ساده عملکرد بهتری نسبت به مکعبی مرکز پر داشت. با افزایش قطر منافذ نیز در هر دو حالت شبه‌استاتیک و سرعت پایین میزان جذب انرژی کاهش می‌یابد.

اساتید داور:

زمان:

دکتر علوی نیا (استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان)

سه شنبه 26 دی 1402- ساعت 10:30

دکتر صبوری (استادیار دانشگاه خوارزمی)

مکان:

دکتر بهجت (دانشیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز)

سالن سمینار ساختمان خواجه نصیرالدین

دکتر ذوالجناحی (استادیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز)