برگزاری جشن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه صنعتی تبریز

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سهند،عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در این آیین ضمن تأکید بر اهمیت خوداتکایی و پیشرفت علمی، بر نقش دانشگاهها در تحقق حکمرانی علمی تأکید کرد.
دکتر روحالله متفکر آزاد، در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک ایام شعبانیه و دهه فجر، به تأثیر انقلاب اسلامی بر پیشرفتهای علمی و استقلال کشور اشاره کرد و گفت: "نفس کشیدن در دوران ملت سالاری و انقلاب اسلامی، افتخار بزرگی است که باید قدردان آن باشیم."
متفکر آزاد با اشاره به مقاومت ملت ایران در برابر تهدیدات و تحریمهای بینالمللی اظهار داشت: "ملت ایران در طول ۴۶ سال گذشته اجازه نداده است هیچ قدرتی به خاک و ناموس این کشور تعدی کند. ما ملتی هستیم که استقلال و آزادی خود را با ایستادگی و استقامت حفظ کردهایم."
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با مقایسه وضعیت برخی کشورهای منطقه با ایران، تأکید کرد: "در شرایطی که برخی کشورها توسط بیگانگان هدایت میشوند، ملت ایران همچنان باقدرت و اقتدار مسیر خود را پیش میبرد."
عضو هیئترئیسه مجلس با اشاره به نقش دانش و فناوری در پیشرفت کشور، بیان کرد: "ما باید حکمرانی علمی را جایگزین شیوههای سنتی حکمرانی کنیم. دانشگاههای ما توانستهاند در حوزههایی مانند نانو، بیوتکنولوژی، هوافضا و کوانتوم به جایگاههای جهانی دست یابند."
وی همچنین به اقدامات مجلس در حمایت از اندیشکدهها و نهادهای علمی اشاره کرد و گفت: "برای نخستین بار در تاریخ، تأسیس اندیشکدهها را بهصورت قانونی درآوردیم تا بهطور علمی و مستند در سیاستگذاری و حکمرانی نقشآفرینی کنند."
متفکر آزاد در ادامه سخنان خود، به رشد علمی کشور پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: "درحالیکه پیش از انقلاب تنها ۳۰ درصد زنان باسواد بودند، امروز بیش از ۹۵ درصد بانوان کشور توانایی خواندن و نوشتن دارند و ۶۰ درصد دانشجویان کشور را زنان تشکیل میدهند."
وی تأکید کرد که انقلاب اسلامی نهتنها آزادی زنان را محدود نکرد، بلکه آنان را از ابزارگونگی خارج و به عرصههای مدیریتی، علمی و فرهنگی وارد کرد. وی افزود: "امروز ۳۰ درصد اساتید دانشگاه، ۴۰ درصد پزشکان و تعداد قابلتوجهی از مدیران کشور را زنان تشکیل میدهند."
متفکر آزاد ضمن اشاره به چالشهای پیش رو، تصریح کرد: "ما مشکلاتی داریم که بخشی از آن ناشی از بیکفایتی برخی مسئولان و بخشی دیگر حاصل فشارهای خارجی است، اما ملت ایران همواره با استقامت مسیر پیشرفت را پیموده است."
وی تأکید کرد: "ما باید حکمرانی علمی را در تمامی عرصهها نهادینه کنیم و با تکیهبر توان داخلی، اقتصاد و صنعت را متحول نماییم. آیندهای روشن در انتظار ملتی است که علم، ایمان و تلاش را سرلوحه خود قرار دهد."
رئیس دانشگاه صنعتی تبریز نیز گفت: باگذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با تکیهبر نیروی انسانی متخصص و تلاش دانشمندان و پژوهشگران خود، پیشرفتهای قابلتوجهی در حوزههای مختلف علمی و فناوری به دست آورد.
فاتحی فر افزود: دانشگاههای کشور، بهویژه دانشگاههای فنی و صنعتی، نقش کلیدی در تحقق این اهداف داشتهاند و امروز شاهد آن هستیم که دستاوردهای علمی و فناورانه ایران در عرصههای ملی و بینالمللی به رسمیت شناختهشده است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی تبریز، بهعنوان یکی از مراکز پیشرو در علم و فناوری، در سالهای اخیر توانسته است با ارائه آموزشهای نوین، پژوهشهای کاربردی و ارتباط مؤثر با صنعت، جایگاه ویژهای در توسعه علمی کشور به خود اختصاص دهد.
فاتحی فر ادامه داد: این دانشگاه با دارا بودن اعضای هیئتعلمی برجسته و دانشجویان مستعد، در بسیاری از رقابتهای علمی و فناوری ملی و بینالمللی افتخارات قابلتوجهی کسب کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند اظهار کرد: ازجمله این افتخارات میتوان به چهار استاد نمونه کشوری، حضور ۱۱ نفر از اساتید این دانشگاه در فهرست دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر جهان، و انتخاب سالانه حداقل یک فناور برتر در سطح کشور اشاره کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی تبریز، با اشاره به مشکلات ایاب و ذهاب دانشجویان و اعضای هیئتعلمی بین شهرهای تبریز و سهند، بر اهمیت توسعه حملونقل عمومی تأکید کرد و اظهار داشت: بحث ایاب و ذهاب از تبریز به سهند هزینههای زیادی برای دانشگاه صنعتی تبریز به همراه دارد.
وی بابیان اینکه آرزوی ما این است که متروی تبریز – سهند هرچه زودتر در دستور کار ساخت قرار گیرد از نمایندگان استان آذربایجان شرقی خواست با توجه به جمعیت بالای ۲۰۰ هزارنفری شهر سهند که در آینده به ۴۰۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت، پیگیریهای لازم برای ایجاد این خط مترو را انجام دهند چراکه این پروژه تأثیر بسزایی در ارتقا و پیشرفت دانشگاه و شهر خواهد داشت.
وی ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد که در این دوره از مجلس، اقدامات لازم برای کلنگ زنی و اجرای این پروژه انجام شود و خاطرنشان کرد: اجرای این طرح میتواند بخش قابلتوجهی از مشکلات شهری و دانشگاهی را حل کند.
رئیس دانشگاه صنعتی تبریز در ادامه سخنان خود به اخذ مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه اشاره کرد و گفت: «با تصویب هیئتامنای دانشگاه، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی تبریز در مساحت ۱۱۰ هکتار راهاندازی خواهد شد. این مجموعه با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان آمادهشده و در اختیار فناوران و شرکتهای دانشبنیان قرار خواهد گرفت»
وی افزود: خوشبختانه دانشگاه صنعتی تبریز باوجود سابقه کم، توانسته در رویدادهای علمی و فناوری ملی و بینالمللی رتبههای برتری را به خود اختصاص دهد. انتخاب مدیر جوان خانه صنعت و معدن کشور از دانشکده مکانیک این دانشگاه، نمونهای از توانمندیهای علمی و اجرایی همکاران و دانشجویان ماست.
دکتر فاتحیفر تأکید کرد که دانشگاه صنعتی تبریز بهعنوان یکی از دانشگاههای برتر فنی کشور، مسیر تلفیق علم و عمل را با جدیت دنبال میکند و در این راستا، اعضای هیئتعلمی، کارکنان و دانشجویان نقش مهمی در تحقق اهداف علمی و صنعتی کشور ایفا میکنند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در سال آینده، شاهد افتتاح پروژههای نیمهتمام دانشگاه باشیم و روند توسعه علمی و فناوری این مجموعه با سرعت بیشتری ادامه یابد.
در این آیین ضمن اجرای موسیقی، استندآپ کمدی و تئاتر توسط دانشجویان دانشگاه صنعتی تبریز، از برگزیدگان جشنواره رویش سهند تجلیل به عمل آمد.
نظر شما :