اهمیت آیندهپژوهی در آمایش آموزش عالی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سهند، دکتر اسماعیل فاتحی فر در اجلاس بهرهوری در علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به عدم آیندهپژوهی در ایجاد دانشگاهها در سالهای گذشته افزود: بایستی در خصوص کاهش و ادغام دانشگاهها آیندهپژوهشی توجه جدی بشود و نیازهای آینده کشور به رشته محلهای مختلف احصا و سنجیده شود.
وی با انتقاد از واقعی نبودن بودجه مصوب با هزینههای واقعی دانشگاهها گفت: بودجه مصوب و تخصیصها ناکافی است و بسیاری از وقت و انرژی روسای دانشگاه برای تأمین بودجه تلف میشود که موجب کاهش بهرهوری در آموزش عالی میشود.
دکتر فاتحی فر ادامه داد: یکی دیگری از عوامل کاهش بهرهوری در دانشگاهها ابلاغ آییننامههای مختلف بدون تمهید زیرساخت و شرایط لازم آن از سوی وزارت است.
رییس دانشگاه صنعتی سهند با تأکید بر نقش بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در بهرهوری دانشگاهها اظهار کرد: بودجهریزی مبتنی بر عملکرد موجب برنامه محور بودن دانشکدهها، گروههای آموزشی و اساتید میشود.
وی با اشاره به فعالیت تنها 210 دانشگاه در کشور ترکیه خاطرنشان کرد: تعداد زیاد دانشگاه و به طبع تعداد کم دانشجو در هرکدام از دانشگاهها موجب افزایش هزینهها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میشود.
دکتر فاتحی فر اعلام کرد: بسیاری از مشکلات اقتصادی و مشکلات جامعه بافرهنگ سازی بهرهوری در جامعه مرتفع میشود و باید در تمامی حوزه به اصول بهرهوری توجه شود.
نخستین اجلاس بهرهوری در علوم، تحقیقات و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان و مدیران وزارت عتف و مدیران نظارت و ارزیابی دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی 26 و 27 دیماه توسط مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در کانال ایتای دانشگاه صنعتی سهند ما را دنبال کنید.
نظر شما :