ارزیابی جامع زیست فعالی ذرات مزوپوز توسط محققان دانشگاه صنعتی سهند

۱۱ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۱۵ کد : ۴۰۰ اخبار دانشگاه اخبار مهم
وضعیت زیست فعالی و زیست سازگاری ترکیب ذرات مزوپور در داربست‌های کیتوزان و هیدروکسی آپاتیت توسط محققان دانشگاه صنعتی سهند مورد ارزیابی جامع قرار گرفت.
ارزیابی جامع زیست فعالی ذرات مزوپوز توسط محققان دانشگاه صنعتی سهند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سهند، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی سهند گفت: در این پژوهش که حاصل پایان‌نامه دانشجویی نسا عبدیان دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه است، داربست‌های کامپوزیتی حاوی کیتوسان، هیدروکسی آپاتیت و ذرات مزومتخلخل SiO2-HA برای کاربرد مهندسی بافت استخوان تولید شدند.
دکتر محمدرضا اطمینان فر افزود: نتایج زیست فعالی نشان داد که ورود ذرات مزومتخلخل به‌طور قابل‌توجهی رشد لایه‌های آپاتیت را در سطح داربست افزایش می‌دهد.
وی اظهار کرد: علاوه بر این، ارزیابی‌های زیست سازگاری با استفاده از رده سلولی sarcoma osteogenic، تأثیر مثبت ذرات مزومتخلخل را بر چسبندگی و رشد سلولی برجسته کرد.
وی بابیان اینکه این داربست‌ها هیچ نشانه‌ای از آپاپتوز سلولی را نشان ندادند بیان کرد: این یافته‌ها پتانسیل کاربرد داربست‌ها را به‌عنوان ایمپلنتی امیدبخش برای مهندسی بافت استخوان تأیید می‌کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی سهند افزود: نتایج این پژوهش با عنوان Incorporating mesoporous SiO2-HA particles into chitosan/hydroxyapatite scaffolds: A comprehensive evaluation of bioactivity and biocompatibility در مجله Journal of Biological Macromolecules با ایمپکت فاکتور 8.2 چاپ‌شده است.

در کانال ایتای دانشگاه صنعتی سهند ما را دنبال کنید.