برگزاری رویداد ملی “از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال” در دانشگاه صنعتی تبریز

۱۱ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۸ کد : ۹۶۹ اخبار دانشگاه اخبار مهم
تعداد بازدید:۱۱۹۴
رویداد ملی “از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال” ویژه صنعتگران و مدیران کسب و کار، در دانشگاه صنعتی تبریز برگزار شد.
برگزاری رویداد ملی “از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال”  در دانشگاه صنعتی تبریز

اسماعیل فاتحی‌فر رئیس دانشگاه صنعتی تبریز در این رویداد ضمن ابراز خرسندی از میزبانی چنین رویدادی در این دانشگاه گفت: هوش مصنوعی یک ابزار و دستیار خوب جهت تسریع در کارهاست و امیدواریم تا این همایش بستری برای تعامل نزدیکتر بخش صنعت و دانشگاه در حوزه حائز اهمیت هوش مصنوعی و دیجیتال فراهم سازد.

عزیز جوانپور مدیر کل حوزه استانداری آذربایجان‌شرقی نیز در رویداد از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله روز در حال حاضر هوش مصنوعی است، گفت: صنعت کشور مدیون تبریز است و این شهر باید به جایگاه اصلی خود بازگردد.

وی افزود: دانشگاه می‌تواند با چنین رویکردی در برگزاری رویدادها برای توسعه فناوری در صنعت، زمینه بازگشت جایگاه تبریز در صنعت و تجارت کشور را فراهم کند.

سید باقر شریف‌زاده، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، در سخنان خود به سرعت تغییرات انقلاب صنعتی پنجم اشاره کرد و گفت: «این انقلاب بی‌رحمانه پیش می‌رود و اصلاح حکمرانی برای همراهی با آن ضروری است.» وی با انتقاد از تمرکز بالای بودجه بر دولت، خواستار چابک‌سازی و شفافیت بیشتر در ساختار حکمرانی شد.حوزه هوش مصنوعی نیازمند ورود جدی و حمایت دولت است


مهدی امینی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی، هوش مصنوعی را هم فرصتی برای پیشرفت و هم چالشی برای مدیران دانست. او تأکید کرد: «سرمایه‌گذاری دولت در این حوزه می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای صنعتگران ایجاد کند.»

پرنیان: هدف دیجیتالی‌سازی، بهبود معیشت مردم است
صابر پرنیان، مدیرکل صمت استان، بر لزوم تعریف اهداف مشخص برای دیجیتالی‌سازی تأکید کرد و گفت: «اقتصاد ناتراز کشور نیازمند بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌هاست.»

ابراهیم مولائی، دبیر علمی رویداد ملی «از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال»، در پایان رویداد اظهار کرد: امروز که در رویداد از ورود هوش مصنوعی به صنعت و روند خط تولید صحبت کردیم، بهتر هست که از ظرفیت بالای چت بات های هوش مصنوعی هم غافل نشویم، در عصر تحول دیجیتال، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر هوش مصنوعی، به‌ویژه چت‌بات‌های هوش مصنوعی مولد، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر صنایع و سازمان‌ها داشته باشد.

وی افزود: این فناوری‌ها با هزینه ناچیز و آموزش پرسنل، قابلیت انجام وظایف تکراری و بهینه‌سازی فرآیندها، نه‌تنها باعث افزایش بهره‌وری در تولید و مدیریت می‌شوند، بلکه فضایی برای رشد نوآوری و خلاقیت در سازمان‌ها فراهم می‌کنند.

وی همچنین به چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: ورود هوش مصنوعی به صنعت نیازمند فرهنگ‌سازی، آموزش تخصصی و پذیرش تغییرات ساختاری است. در عین حال، فرصت‌هایی که این فناوری خلق می‌کند، نظیر کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت محصولات و ارتقای خدمات، می‌تواند تحول شگرفی در صنعت و بخش‌های اداری ایجاد کند، مدیران نگران از دست رفتن برخی شغل‌ها نباشند، اگر هم شغلی تحت تاثیر قرار گیرد، فرصت‌های جدید به وجود می‌آید.

 

بابک نجار اعرابی؛ استاد  هوش مصنوعی دانشگاه تهران، محمد شکوهی یکتا؛ استاد علم داده دانشگاه استنفورد و دانشمند علم داده مایکروسافت و اپل، مسلم تقی زاده؛ پژوهشگر هوش مصنوعی دانشگاه تهران و میر ابوالحسن واعظی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف؛ سخنرانان اصلی این همایش بودند که بر چرایی تمرکز بر هوش مصنوعی به عنوان یک ضرورت گریز ناپذیر در عصر حاضر تاکید کرده و توضیحاتی در این خصوص ارائه دادند.


( ۵ )

نظر شما :