ساخت دستگاه آبیاری بوم یکپارچه در دانشگاه صنعتی سهند

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۷ کد : ۵۷۱ اخبار دانشگاه اخبار مهم
گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند موفق شدند دستگاه آبیاری بوم یکپارچه را طراحی و تولید کنند.
ساخت دستگاه آبیاری بوم یکپارچه در دانشگاه صنعتی سهند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سهند، این تیم متشکل از آقایان اصغر پیغمبر دوست، اتابک دوبختی و مهدی جعفرزاده از دانشجویان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی سهند زیر نظر آقای دکتر امین ترقی اسکویی با همکاری شرکت فناوران زرین خوشه نخستین نمونه دستگاه آبیاری بوم یکپارچه را با موفقیت در تبریز تست کردند.

این دستگاه با مزیت جمع‌شوندگی و قابل‌حمل بودن می‌تواند در چندین زمین کشاورزی کار کند و در زمین‌های شیب‌دار هم کارساز است.

این دستگاه که شیوه آبیاری آن تحت‌فشار است به دلیل طراحی خاص، قیمت ارزان‌تری نسبت به دیگر دستگاه‌ها دارد و قیمت آن معادل یک‌سوم مشابه خارجی است.

از دیگر مزیت‌های بوم یکپارچه عدم نیاز به تراکتور جهت بهره‌برداری است و به دلیل مساحت کم زمین‌های کشاورزی ایران، این دستگاه برای مزارع بین ۲ تا ۱۰ هکتار قابل‌استفاده است.

افزایش راندمان آبیاری، کاهش هزینه‌های کارگری، یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه، امکان تزریق کود و سم، عمر بالا و افزایش عملکرد محصول از ویژگی‌های مهم این دستگاه است.

بوم یکپارچه در اندازه ۳۰ تا ۶۰ متر قابل طراحی است و امکان آبیاری ۴۰ تا ۷۰ متر سطح زیر کشت را دارد.